Слуховете за Lamborghini SUV се разгоряха като горски пожар, след като италианското списание Quattroruote пусна изображения на бъдещия модел. За момента не може да се каже дали тези картинки са истински или просто вдъхновен компютърен рендер, но пък от италианския автопроизводител нито отричат, нито потвърждават за появата на високопроходимо Lambo.

Всъщност, по-скоро потвърждават – според Autonews, висш мениджър от Audi, под чиято опека е Lamborghini, потвърждава за разработката на SUV с емблемата на бика. “Не мога да коментирам детайлно, но спекулациите в пресата са по-скоро верни” е заявил мениджърът в отговор на запитване от репортер.

Новият SUV/кросоувър ще бъде представен през април на автосалона в Пекин, по-вероятно като концепт, който ще ни загатне как ще изглежда бъдещия модел. С него гамата на Lamborghini ще нарасне до три модела заедно с Gallardo и наскоро представения Aventador LP700-4.

Всъдеходът ще е дълъг около 5 метра и ще има линия на покрива, подобна на тази в BMW X6, приличайки на високопроходимо купе, като общите черти на дизайна ще са агресивни, в стила на марката.

Италианският супер SUV ще използва вариант на новата модулна платформа на Volkswagen MLB/MLP (Modularer Längsbaukasten /Modular Longitudinal Platform). Тази платформа ще се използва също за следващите поколения на Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg и Audi Q7.

За задвижването на Lambo SUV се очаква да отговаря 5,2-литровият V10 от Gallardo с мощност 580 к.с.