Ефикасност и поведение на пътя, ексклузивност и удоволствие от шофирането – това е новият Mercedes-Benz ML 63 AMG. С разход от 11,8 литра на 100 километра (276 g CO2/км) атрактивният високопроходим автомобил предлага подобрение спрямо досегашния модел с 28 процента. В основата на по-ниския разход на гориво и първокласните пътни показатели е 5,5-литровият V8 би-турбо двигател от AMG. Той развива мощност от 386 kW (525 к.с.) и въртящ момент от 700 Нм– с 11 kW (15 к.с.), съответно 70 нютонметра повече. Като опция може да се поръчва и пакет AMG Performance с 410 kW (557 к.с.) и 760 нютонметра. Спортното изпълнение с AMG RIDE CONTROL, новоразработената система за активно стабилизиране срещу накланяне ACTIVE CURVE SYSTEM и характерният за AMG-моделите дизайн, заедно с всеобхватното серийно оборудване осигуряват голяма атрактивност на автомобила.

В пакета с нови технологии на ML 63 AMG могат да бъдат открити:
AMG 5,5-литров V8 би-турбо двигател с директно впръскване с пиезо-инжектори, система за екологично шофиране ECO Start-Stop-System, алуминиев цилиндров блок, 4 клапана с променливи фази на газоразпределение, воден междинен охладител на нагнетен въздух и интелигентно управление на алтернатора.

И двата варианта на ML 63 AMG гарантират шофиране с високи спортно-динамични характеристики. Ускорението от нула до 100 километра отнема 4,8 съотв. 4,7 секунди, максималната скорост е 250 км/ч (електронно ограничена).

Интериорът, както и външният дизайн на автомобила, залагат на спортен дух и високо качество. Електронно регулираните AMG спортни седалки, четирисекторният волан и пефорираната кожа кореспондират с лакираните в черно ламели под охладителната решетка и елементите в сребърен хром мат. За да очертаят духа на ML 63 AMG: самоуверен, атлетичен и мощен.