Българските пилоти на рали „Дакар” Петър Ценков и Младен Вачков и техният екип в състав Руси Русев, Руслан Трифонов, Димитър Ортаков и Стоян Драев се прибират от Южна Америка в сряда, 18 януари.
Нашите представители на митичното състезание трябва да кацнат на летище „София” в 22:55 часа с полет на „Луфтханза” от Франкфурт на Майн. Петър Ценков за втора поредна година успя да завърши състезанието в класа на АТВ-тата. Софиянецът е единственият българин, пресичал финала на „Дакар”. Въпреки непрестанните технически проблеми Ценков зае 11-ото място в крайното класиране. В етапа на 11 януари от Икике до Арика в Чили Пепи записа рекордното в кариерата му шесто място.

Другият ни представител на рали „Дакар” – Младен Вачков, започна отлично и завърши девети във втория етап от Санта Роса де ла Пампа до Сан Рафаел в Аржентина. Заради множество аварии и дефекти по неговото АТВ, пилотът от Троян отпадна след 7-ми етап. Младен се добра до финала, но беше спрян от съдийската комисия след седмия етап до Копиапо, защото беше пропуснал много повече от разрешените контролни точки.

Всеки, който желае да посрещне героите от рали “Дакар”, е добре дошъл днес (сряда, 18 януари 2012) в 22:50 часа на летище “София”, Терминал 2!