Рали Дакар / Рали Новини

Ал Атия и Алес Лопрайс отпаднаха от “Дакар”, Ценков продължава!

Драматичен бе етап 9 на рали “Дакар” 2012, много сътресения имаше във всички категории. Отсечката от Антофагаста до Икике се оказа последна за някои от най-големите в играта до момента.

Естествено, започваме с българското участие. Петър Ценков, който успя по героичен и уникален начин да завърши етап 8, днес стартира уверено, но отново се появиха досадните проблеми с прекъсването на двигателя. В момента виждаме Ценков на последната контролна точка и очакваме той да завърши съвсем скоро.Сериозни сътресения имаше при мотоциклетите. След като днешният етап бе спечелен от Депре, организаторите изненадващо пуснаха бюлетин с ревизия на етапа, в която се оказа, че няколко от топ пилотите са с наказания от по 15 минути (явно заради смяна на двигател). “Порязаните” бяха Депре, Кома, Бареда Борт, Гончалвеш и Улевалсетер.
Така победител за деня се оказа Елдер Родригеш, следван от Депре и Стефан Швитко. В генералното Депре е пред Кома с 2:28 минути.

При автомобилите, най-бързият в рали “Дакар” се оказа и най-потърпевшият. Насър Ал Атия приключи участието си, след неколкократни спирания заради проблем с алтернатора. Етапът бе спечелен от неговия съотборник Роби Гордън, който вече сериозно притеснява водача Стефан Петерханзел.

Лошата новина при камионите бе отпадането на Алес Лопрайс, след жестока катастрофа на километър 374 от етапа. Лопрайс и съекипниците му са с наранявания, но без опасност за живота. Победител за деня бе Мики Биазион.

Подробен репортаж за етап 9 на рали “Дакар” 2012 очаквайте по-късно.

Comments are closed.