Hyundai обяви официално преди време, че тази или следващата година ще изкара на пазара новото поколения на популярния SUV Santa Fe. Всъдеходът, който в Европа ще получи името ix45 се очаква да е доста различен на външен вид от своя предшественик, а днес в интернет изтекоха снимки на новия модел без камуфлаж.

Santa Fe / ix45, както и компактния хебек i20 са новите модели на Hyundai, които трябва да излязат на сцената скоро. Стилът на всъдехода представя новия дизайнерски език на корейската марка, който вече присъства в някои от новите й модели.

Предницата на всъдехода изглежда по-внушително от настоящата. Предните светлини и фаровете за мъгла са с нов дизайн, нова е и хромираната радиаторна решетка, която напомня за Sonata.
Задната част наподобява много на големия ix55 (в САЩ известен като Veracruz), което поставя въпроса дали Santa Fe ще порасне и ще замени този модел…

За момента няма информация относно техническите данни на новия SUV. Според специалисти, възможно е да бъде запазен сегашният V6 мотор, естествено, с някои модификации и нововъведения спрямо изискванията в САЩ. Що се отнася до Европа, може да очакваме двулитров бензинов двигател с турбо и мощност 274 к.с. и 2,2-литров турбодизел със 194 „кончета и 420 Нм въртящ момент.

От Hyundai бяха заявили, че ще видим новия Santa Fe / ix45 на салона в Женева, но актуалните слухове са за малко по-късна премиера в Ню Йорк през април.