Обикновено по това време на годината Baja Saxonia започва регистрация за участие. Уникалното оф-роуд състезание, в което традиционно участват и български екипажи, обаче не дава признаци на живот.
Да, правилно си мислите – вече няма да има Baja Saxonia! Но това не е краят, а едно ново начало. Слуховете, които витаеха в началото на годината се потвърдиха – ще има нова баха, на същото място, но по друго време и с нов организатор.

Baja 300 Mitteldeutschland (Баха 300 Централна Германия) е новото немско рали-рейд състезание, наследило Baja Saxonia. Организатор на проявата е 4×4 Club Leipzig – лайпцигският офроуд клуб, който и преди седеше зад кулисите на състезанието. Тогава клубът бе подизпълнител на фирмата-организатор, а новата проява е изцяло управлявана от спортното сдружение.

Baja 300 Mitteldeutschland ще се проведе от 17 до 20 май 2012 година в добре познатата кариера на Mibrag недалеч от Лайпциг. Над 300 мили или 480 километра ще е дистанцията, която състезателите трябва да покрият за два дни.

Фокусът, обаче, не е толкова върху Mitteldeutschland, а върху Baja 300. Под името Baja 300 Power Days, Армин Шварц организира преди време яко шоу с американски SCORE болиди. Две поредни години след това събитието се провали. А логото на новата надпревара е същото като това на Powerdays. Интересно, какво ли можем да очакваме през май?

Повече подробности ще откриете на официалния сайт http://www.baja300-mitteldeutschland.de