Показаният наскоро нов седан Dodge Dart е предвестник на няколко нови модела от Chrysler. Според  USA Today, платформата CUSW (Compact U.S. Wide) на която е Dart, ще бъде използвана също за следващото поколение на всъдеходите Jeep Liberty (познат у нас като Cherokee)и Jeep Compass, като и за новите Chrysler 200 и Dodge Avenger. Естествено, за момента това не е официална информация, но предвид последователните действия на концерна Fiat, който притежава Chrysler, насоката изглежда логична.

Двата Jeep-а ще се появят като серийни модели следващата година, а босът на Chrysler Серджо Маркионе единият от тях ше е „способен, пълнокръвен Jeep, който ще запази ценностите си в архитектурата на спортна кола“.

според специалисти, следящи развитието на моделите, следващият Liberty/Cherokee ще изглежда по-атрактивно, но ще е една идея по-компактен от настоящия модел. Предвижда се нов 3,2-литров бензинов двигател, който да замени 3,6-литровия използван до момента. Що се отнася до дизела, марката ще се завърне към моторите VM.

Що се отнася до компактните всъдеходи, в плановете на Jeep фигурира само името Patriot… Плановете са той да се произвежда в Италия, където ще има и версия с емблмеата на Fiat.